The crucible - Hytner, Nicholas; Day-Lewis, Daniel; Ryder, Winona, 1971- (Twentieth Century Fox, 2010)
Μια κοινότητα καταστρέφεται από τις ενοχές, την παράνοια και την προδοσία. Σάλεμ, 1692. Η απιστία ενός γιατρού με μια νεαρή γυναίκα οδηγεί στην τραγωδία. Αυτή για να εκδικηθεί κατηγορεί τη γυναίκα του ότι είναι μάγισσα. Η κατηγορία θα φέρει την συντηρητική κοινότητα στα πρόθυρα υστερίας και σύντομα ο ένας θα αρχίσει να κατηγορεί τον άλλο.