Letters from Iwo Jima - Eastwood, Clint, 1930-; Watanabe, Ken, 1959-; Ninomiya, Kazunari; Ihara, Tsuyoshi; Kase, Ryo, 1974-; Nakamura, Shido (Warner Bros, 2006)
"Η ανεξιστόρητη ιστορία των Γιαπωνέζων στρατιωτών που υπερασπίστηκαν την πατρίδα τους ενάντια στην εισβολή των Αμερικανικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Με σύμμαχο την αστείρευτη θέληση τους αλλά και το φυσικό ηφαιστειακό περιβάλλον του Ίβο Τζίμα, οι πρωτοφανείς και ανορθόδοξες τακτικές του Στρατηγού Τανταμίτσι Κουριμπαγιάσι και των ανδρών του, μετέτρεψαν αυτό που περίμεναν όλοι πως θα ήταν μια γρήγορη ήττα σε ηρωική αντίσταση 40 ημερών" . - Περίληψη από τη θήκη.