Ανάπτυξη συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής υποψηφιοτήτων μελών ΔΕΠ : - Μήτσης, Γεώργιος Π. (2013)
Η παρούσα διπλωματική εργασία περιγράφει την ανάπτυξη ενός συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων υποψηφιοτήτων για θέσεις μελών ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την διαχείριση των αιτήσεων αυτών από την γραμματεία με ηλεκτρονικό τρόπο.Τα υποψήφια μέλη ΔΕΠ έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης εφόσον πληρούν τις προποθέσεις της προκήρυξης για τη θέση που ενδιαφέρονται. Οι προκηρύξεις αναρτώνται στην ιστοσελίδα https://eklektorika.aegean.gr/ του Πανεπιστημίου και επιλέγοντας την επιθυμητή θέση ΔΕΠ, μέσω του συστήματος που αναπτύχθηκε, τους δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης καθώς και των απαραίτητων δικαιολογητικών της προκήρυξης. Οι αιτήσεις για τις θέσεις ΔΕΠ μέχρι στιγμής γίνονται σε έντυπη μορφή και η υποβολή των δικαιολογητικών σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή σε CD ή άλλο μέσω αποθήκευσης και παραδίδονται αυτοπροσώπως ή μέσω ταχυδρομείου στις γραμματείες των τμημάτων.Με το σύστημα που έχει αναπτυχθεί στα πλαίσια της διπλωματικής εργασίας, οι υποψήφιοι καθηγητές, που επιθυμούν να κάνουν αίτηση για κάποια θέση ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, θα μπορούν μέσω διαδικτύου να συμπληρώνουν και να καταθέτουν την αίτηση και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται σε ηλεκτρονική μορφή. Η υλοποίηση του συστήματος αυτού γίνεται με σκοπό τη διευκόλυνση υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών για θέσεις ΔΕΠ και ως εναρμόνιση με το άρθρο 19 παράγραφος 9 του νόμου 4009/2011, όπου προβλέπει την ανάπτυξη ηλεκτρονικού συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης για το σκοπό αυτό.