Επαλήθευση συγγραφέα : - Πόθα, Νεκταρία (2014)
Η αναγνώριση του συγγραφέα (authorship attribution) ενός κειμένου είναι το πρόβλημα προσδιορισμού του συγγραφέα ενός ανώνυμου ή αμφισβητούμενου κειμένου.Η επαλήθευση συγγραφέα(Author Verification) είναι η ειδική περίπτωση όπου το σύνολο των πιθανών συντακτών είναι μονοσύνολο, δηλαδή υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος και είτε ο ίδιος έχει γράψει το άγνωστο, υπό εξέταση κείμενο, είτε «κάποιος άλλος», όπου ο «κάποιος άλλος» συγγραφέας θα μπορούσε να είναι ο καθένας στο σύμπαν. Στην πραγματικότητα μπορεί να το έχει γράψει οποιοσδήποτε και εμείς δεν γνωρίζουμε a priori ποιος είναι ο πραγματικός συγγραφέας του. Ένα τέτοιο πρόβλημα είναι πολύ πιο δύσκολο στην επίλυσή του από το πρόβλημα αναγνώρισης συγγραφέα κλειστού συνόλου.Στην περίπτωση αυτή μπορούμε να δημιουργήσουμε το υφομετρικό προφίλ του συγγραφέα, που θέλουμε να ελέγξουμε την πιθανότητα να είναι αυτός ο πραγματικός συντάκτης του ανώνυμου εγγράφου, αλλά δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε εναλλακτικά υφομετρικά προφίλ, αφού δεν γνωρίζουμε ποιοι άλλοι είναι οι πιθανοί υποψήφιοι συγγραφείς.