Building the great pyramid - Stamp, Jonathan; Stamp, Jonathan (BBC, 2003)
Βασισμένο στην πιο σύγχρονη τεχνολογία και τις τελευταίες αρχαιολογικές ανακαλύψεις αναπαριστά την οικοδόμηση της πυραμίδας με την μέθοδο CGI. Δεν μας λέει μόνο πως χτίστηκαν τα σπουδαιότερα μνημεία αλλά μας δείχνει κιόλας! Αυτό το κάνει ακολουθώντας έναν νεαρό αιγύπτιο, τον Nakht, ο οποίος έφυγε από το χωριό του γιανα δουλέψει στις πυραμίδες