Διαχείριση δικτυακών πόρων και προσομοίωση διαχείρισης κάθετων μεταπομπών στο ετερογενές περιβάλλον τηλεπικοινωνιακών συστημάτων 5ης γενιάς : - Τάτσης, Βασίλειος (2014)
Τα δίκτυα 5ης γενιάς (5g) θα εισάγουν νέες τεχνολογίες που θα αυξήσουν την ταχύτηταεπικοινωνίας και θα ομογενοποιήσουν τη λειτουργία στο ετερογενές περιβάλλον τωνεπιμέρους τεχνολογιών, με τρόπο που ο χρήστης θα απολαμβάνει υψηλής ποιότηταςυπηρεσίες αδιάλειπτα χωρίς να ενδιαφέρεται ή και να γνωρίζει ποια τεχνολογία χρησιμοποιεί.Στη παρούσα εργασία προσπαθούμε να περιγράψουμε τις ανάγκες και τιςπροδιαγραφές, όπως αυτές διαμορφώνονται μέσα από τα υπάρχοντα δίκτυα και ναεξερευνήσουμε κάποιες από τις νέες τεχνολογίες που θα ενσκήψουν και θα διαμορφώσουν τανέα δίκτυα επικοινωνιών 5g. Στο δεύτερο μέρος της εργασίας πραγματοποιούμε μια προσομοίωσηκάθετων μεταπομπών, σύμφωνη με τις αρχές των δικτύων 5g όπως αυτές παρουσιάζονται στοπροηγούμενο μέρος.