Complete SIP message obfuscation : - Φακής, Αλέξανδρος (2013)
Σήμερα, η επικοινωνία θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Καθώς οι γεωγραφικές αποστάσεις μεταξύ των ανθρώπων μεγάλωσαν ραγδαία, η ανάγκη για τη χρήση οικονομικών και ποιοτικών επικοινωνιακών μεθόδων, καθώς επίσης και οι απαιτήσεις υλοποίησης αυτών των μεθόδων, έχουν αυξηθεί. Για το λόγο αυτό έχει σημειωθεί μια σημαντική ανάπτυξη στις υπηρεσίες πολυμέσων VoIP , οι οποίες επιτρέπουν στην φωνή και τα δεδομένα να διαδίδονται μέσω του Διαδικτύου. Το SIP είναι ένα VoIP πρωτόκολλο σηματοδοσίας, για υπηρεσίες πολυμέσων. Εξαιτίας του ότι τα δεδομένα των χρηστών που μεταφέρονται από το SIP είναι ευαίσθητα, καθίσταται ορατή η ανάγκη για την ασφαλή μετάδοσή τους με σκοπό την προστασία της ιδιωτικότητας των τελικών χρηστών. Ο σκοπός της μεταπτυχιακής αυτής διατριβής, είναι η ανάπτυξη ένος συστήματος, το οποίο θα προστατεύει την ιδιωτικότητα των χρηστών SIP αξιοπιώντας το γνωστό δίκτυο ανωνυμίας Tor. Το προτεινόμενο σύστημα αποτελεί επέκταση του PrivaSIP , το οποίο χρησιμοποιεί κρυπτογραφικές μεθόδους για να διασφαλίσει την ιδιωτικότητα των χρηστών. Η αποτελεσματικότητα και η απόδοση του προτεινόμενου συστήματος αξιολογούνται με χρήση διαφόρων σεναρίων και κατάλληλης πειραματικής διάταξης. Επίσης, στα πλαίσια της παρούσας διπλωματικής, υλοποιείται αντίστοιχη εφαρμογή πελάτη για την πλατφόρμα του Android. Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες είναι ικανοί να αξιοποιούν το προτεινόμενο αυτό σύστημα σε οποιοδήποτε χώρο και τόπο.