Ευρωπαϊκό δίκαιο δικαιωμάτων του ανθρώπου : - Περράκης, Στέλιος Ε., 1948- (Σιδέρης, 2013)
Η παρούσα έκδοση, καταγράφει τις τρέχουσες θεσμικές εξελίξεις στον ευρωπαϊκό χώρο, όπου αναπτύσσεται η πολυδιάστατη δραστηριότητα κρατών μέσω διαδικασιών διακυβερνητικής συνεργασίας και ολοκλήρωσης και διεθνών οργάνων, που ενσωματώνει και την προαγωγή και προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των μειονοτήτων. Εστιάζεται στις βασικές εκφάνσεις αυτής της συνεργασίας, δηλαδή στους κύριους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς: το Συμβούλιο της Ευρώπης, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη. Εξ ου και ο όρος Ευρωπαϊκό Δίκαιο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Αποτυπώνονται το ισχύον δίκαιο και οι πολιτικές των εν λόγω θεσμών, με ιδιαίτερες αναφορές σε επιμέρους μηχανισμούς, διαδικασίες και όργανα στο συγκεκριμένο πεδίο. Περιλαμβάνονται επίσης και θεσμικά κείμενα τα οποία συνδέουν την θεωρία με την πρακτική στο πεδίο της προαγωγής και προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των μειονοτήτων.--