Τεχνικές καταπολέμησης των παρεμβολών σε multi-hop δίκτυα με χρήση επαναληπτών (relays) : - Καραδημητρόπουλος, Αλέξανδρος (2013)
Στα πλαίσια του κύκλου ολοκλήρωσης σπουδών της Σχολής Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το θέμα της μελέτης ήταν οι "Τεχνικές καταπολέμησης των παρεμβολών σε multi-hop δίκτυα με χρήση επαναληπτών (relays)". Στο πρώτο κεφάλαιο της εργασίας γίνεται αναφορά στα γενικά θέματα των δικτύων και πιο συγκεκριμένα στα multi-hop δίκτυα με relays, με σύντομη αναφορά στα προβλήματα των παρεμβολών, όπως είναι οι intercell interference και co-channel interference για uplink και downlink. Στο δεύτερο κεφάλαιο περιλαμβάνονται γενικά στοιχεία για τη μετάδοση των δεδομένων στα relays networks, καθώς και ορισμούς και έννοιες που θα χρησιμοποιηθούν. Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά σε είδη relays, όπως είναι τα Single antenna, Multiple antenna relaying και Opportunistic relay selection. Επιπροσθέτως, γίνεται αναφορά σε προηγούμενες έρευνες σχετικά με το θέμα, αλλά και περιγραφή της παρουσίασης. Τέλος, στο τέταρτο κεφάλαιο, παρουσιάζονται τα συμπεράσματα από την προσομοίωση της μελέτης.