Η οδοντική τερηδόνα μέσα από τη θεώρηση της συστημικής σκέψης : - Παπαδάκη, Ελένη Χαρ (2014)
Σκοπός της διπλωματικής αυτής εργασίας είναι να καταγράψει τις αδυναμίες τις κλασικής οδοντιατρικής προσέγγισης της τερηδόνας, και ιδιαίτερα της τερηδόνας της βρεφικής και νηπιακής ηλικίας (ΤΒΝΗ), και να προτείνει ένα διαφορετικό, εναλλακτικό τρόπο προσέγγισής της (ολιστικό) μέσω της ομοιοπαθητικής βοηθούμενη από τα εργαλεία της συστημικής θεωρίας. Σύμφωνα με τα ευρήματα της εργασίας η οδοντιατρική κοινότητα παραδέχεται την αδυναμία της να αντιμετωπίσει την οδοντική τερηδόνα με τα σύγχρονα μοντέλα πρόληψης που διαθέτει. Αναζητά και προτείνει την λύση του ενοποιητικού μοντέλου συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων λειτουργών υγείας. Η ομοιοπαθητική-ολιστική προσέγγιση του ανθρώπινου οργανισμού ως ενιαίο σύνολο-σύστημα που αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του, ενδεχομένως να αποτελεί την πιθανή απάντηση σ'αυτήν την αναζήτηση.