Mercurius ο κοινός μας υδράργυρος : - Πατσιλίβα, Αθηνά (2014)
Η εργασία αυτή πραγματεύεται το χημικό στοιχείο υδράργυρος από τη σκοπιά της επίδρασής του στη ζωή, την υγεία και την αρρώστια. Τη χρήση του σαν θερεπευτικού μέσου στην αλλοπαθητική και ομοιοπαθητική θεραπευτική. Μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε, βιβλιογραφική ανασκόπηση. Ευρύματα προέκυψαν για τους παράλληλους δρόμους κλασσικής αλλοπαθητικής και ομοιοπαθητικής ιατρικής σε πλαίσια συστημικής θεώρησης των δεδομένων διαχρονικά. Ο Mercurius είναι μία καλή επιλογή για περαιτέρω έρευνα και πολυεπίπεδη αξιοποίησή του σαν ομοιοπαθητικού φαρμάκου.