Η κεφαλαλγία στα παιδιά και τους εφήβους : - Μπαλάσκα, Αθηνά (2014)
Η σχετιζόμενη με την υγεία ποιότητα ζωής, κάτω από το πρίσμα της ολιστικής προσέγγισης, αφορά όχι μόνο τη σωματική αλλά και ψυχική και πνευματική διάσταση του ατόμου. Η ομοιοπαθητική προσέγγιση, ολιστικά μπορεί να αποκαταστήσει την υγεία του ατόμου βρίσκοντας εφαρμογή σε πλήθος ασθενειών, μεταξύ των οποίων και την κεφαλαλγία. Ιδιαίτερα στα παιδιά και τους εφήβους, η κεφαλαλγία είναι μία νόσος πολύπλοκη που συνδέεται με εσωτερικές διεργασίες και στα 3 επίπεδα πνευματικό, συναισθηματικό και σωματικό και όχι μόνο μπορεί να υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής, αλλά και να καθορίσει την μετέπειτα ζωή, αν δεν αντιμετωπιστεί ολιστικά. Αν και η κλασική ιατρική έχει αποτύχει μέχρι σήμερα να δώσει οριστικές και ολοκληρωμένες απαντήσεις πάνω στην αιτιοπαθογένεια αλλά και θεραπεία της κεφαλαλγίας, η ομοιοπαθητική προσέγγιση, αντιμετωπίζοντας τη νόσο ολιστικά και εξατομικευμένα είναι ικανή για την ασφαλή, εις βάθος και μόνιμη θεραπεία της νόσου συμβάλλοντας στην καλύτερη ζωή. Ιδιαίτερα στα παιδιά και εφήβους, η ομοιοπαθητική υπόσχεται περισσότερα, αφού η έγκαιρη εφαρμογή της και η καλύτερη υγεία - ζωτική δύναμή τους αυξάνει την αποτελεσματικότητά της. Για πολλούς λόγους, μεταξύ άλλων οι ανεπιθύμητες ενέργειες από τα ισχυρά φάρμακα που συνταγογραφούνται στους διάφορους τύπους κεφαλαλγίας, πολλοί ασθενείς αναζητούν εναλλακτικές θεραπείες και η ομοιοπαθητική είναι μία από αυτές. Η διασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης και εξέλιξης των νέων ανθρώπων, δίνει ιδιαίτερη αξία στην παρούσα εργασία, η οποία παρουσιάζει αναλυτικά την κεφαλαλγία ως πρόβλημα υγείας που απασχολεί παιδιά και εφήβους, μέσω της συστημικής και ομοιοπαθητικής προσέγγισης.