Ολιστική προσέγγιση του ιλίγγου : - Πάπιτση, Ισιδώρα (2014)
Στην παρούσα εργασία γίνεται μια προσπάθεια προσέγγισης του ιλίγγου μέσα από διαφορετικές επιστημονικές οπτικές γωνίες, ούτως ώστε να προκύψει μία κατά το δυνατόν ολιστική προσέγγιση του μείζονος αυτού προβλήματος, που αφορά μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Γίνεται αναφορά στη συστημική επιστημολογική σκέψη και θεωρία και στις βασικές αρχές της ομοιοπαθητικής ως θεραπευτικής μεθόδου. Στη συνέχεια, παρουσιάζεται ο ίλιγγος μέσα από τη σκοπιά της κλασική ιατρικής, γίνεται διάκριση του ιλίγγου σε κεντρικής ή περιφερικής αιτιολογίας και μελετώνται οι πλέον σημαντικές νοσολογικές οντότητες που προκαλούν ίλιγγο, καθώς και οι εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας, μέσα από τα επτά στάδια της μεθοδολογίας μαλακών συστημάτων.