Σχεδίαση και βελτιστοποίηση εξαρτήματος επιμήκυνσης οπισθίου κινητήριου άξονα (μετατροχίου) τετράτροχου οχήματος : - Ντουφεξής-Αμουργιανός, Κωνσταντίνος (2014)
Στην παρούσα εργασία ασχοληθήκαμε με τον σχεδιασμό εξαρτήματος επέκτασης μεταξονίου οπισθίου κινητηρίου άξονα τετράχρονου οχήματος. Αναζητήθηκαν οι διαφορετικές κατασκευαστικές περιπτώσεις, με τις οποίες μπορούμε να επιτύχουμε την επέκταση αυτού, βασιζόμενοι βέβαια, στις προδιαγραφές που είχαμε θέσει. Έγινε μια έρευνα με ερωτηματολόγια σχετικά με το κατά πόσο τα αναπτυσσόμενα πρότυπα καλύπτουν τις προδιαγραφές που έχουμε θέσει. Τα πρότυπα που κατασκευάστηκαν (μέσα από το Creo V2.0) δοκιμάστηκαν σε καθορισμένες συνθήκες φόρτισης (Creo Simulate) και ελέγχθηκε κατά πόσο αλλάζει ο κρίσιμος αριθμός στροφών του άξονα με την κάθε κατασκευαστική περίπτωση και τα αποτελέσματα των αναλύσεων-μελετών μας υπέδειξαν τα μοντέλα, τα οποία χρήζουν περαιτέρω βελτίωσης.