Σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας βασισμένο στην τεχνολογία NFC : - Βασιλάκης, Γεώργιος (2013)
Οι κινητές συσκευές που χρησιμοποιούμε σήμερα, όπως είναι τα κινητά τηλέφωνακαι τα tablets υποστηρίζουν πλήθος προηγμένων τεχνολογιών. Το NFC είναι μια τε-χνολογία που τον τελευταίο καιρό έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον τόσο των κατασκευα-στών όσο και των χρηστών. Στην παρούσα διπλωματική εργασία κάνουμε χρήση τηςτεχνολογίας του NFC για τη δημιουργία ενός συστήματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.Χρησιμοποιούμε την ασύμμετρη κρυπτογράφηση, τα πρωτόκολλα SSL, IPSEC και TORγια να διασφαλιστεί η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια των συναλλαγών. Το σύστημα πουδημιουργήσαμε επιτρέπει στο χρήστη να ψηφίσει από οπουδήποτε χρησιμοποιώνταςμία κινητή συσκευή όπως είναι ένα κινητό τηλέφωνο και είναι ιδιαίτερα απλό στηχρήση. Για την υλοποίηση του συστήματος έχουμε χρησιμοποιήσει δύο διακομιστές,τον Catalog Server και τον Ballot Server. Η κινητή συσκευή συνδέεται αρχικά στονCatalog Server για να αυθεντικοποιηθεί με το σύστημα και κατόπιν στον Ballot Serverγια να καταχωρήσει την ψήφο που επιθυμεί. Επιπλέον, για να ελέγξουμε τη λειτουρ-γία του συστήματος μας και να εντοπίσουμε πιθανά προβλήματα δημιουργήσαμε έναπρωτότυπο που υλοποιεί το πρωτόκολλο μας.