Θεώρημα Sturm : - Ανδρέου, Θεοδώρα (2013)
Σε αυτή την πτυχιακή ασχολούμαστε με τα πολυώνυμα και τις ρίζες τους. Αποδεικνύουμε το θεμελιώδες θεώρημα της άλγεβρας, καθώς επίσης εξετάζουμε τις λύσεις δευτεροβάθμιων, τριτοβάθμιων και τεταρτοβάθμιων εξισώσεων. Τέλος, αναφερόμαστε και αποδεικνύουμε το θεώρημα στουρμ.