Παιδί και εκπαίδευση στο μουσείο : - Καλεσοπούλου, Δέσποινα (Θεωρητικές επιστήμες. Mουσειοπαιδαγωγική., 2011)
Ο συλλογικός αυτός τόμος σχεδιάστηκε από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο με στόχο να προσφέρει ένα σώμα κειμένων που θα συμβάλει στον εμπλουτισμό και την τεκμηρίωση της ελληνικής πραγματικότητας σε ό,τι αφορά το παιδί και τη μουσειακή εκπαίδευση. Άνθρωποι που εργάζονται χρόνια στον τομέα της εκπαίδευσης στο μουσείο, οι περισσότεροι συνεργάτες του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου στο ομώνυμο πρόγραμμα επιμόρφωσης που υλοποιεί από το 1988, κλήθηκαν ν' αναπτύξουν κείμενα που συγκεντρώνουν προβληματισμούς για τον σύγχρονο εκπαιδευτικό και κοινωνικό ρόλο του μουσείου και διερευνούν πώς οι εκπαιδευτικές του υπηρεσίες μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του παιδιού, από την προσχολική έως την εφηβική ηλικία"--Οπισθόφυλλο.