Εκτίμηση της ποιότητας τηλεπικοινωνιακής ζεύξης ασύρματων δικτύων αισθητήρων : - Δελαβέρη, Κλεοπάτρα (2014)
Οι απαιτήσεις των καιρών για αυτοματισμούς που θα διευκολύνουν τις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων για αγαθά και υπηρεσίες, έχει ως αποτέλεσμα την τεράστια τεχνολογική εξέλιξη που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στα ασύρματα δίκτυα και συγκεκριμένα στα ασύρματα δίκτυα αισθητήρων. Το εύρος των εφαρμογών σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας, κάνει τα ασύρματα δίκτυα πολύ δημοφιλή τομέα έρευνας. Εφαρμογές στους τομείς της υγείας, του περιβάλλοντος, της βιομηχανίας και άλλες, απαιτούν καθημερινά όλο και μικρότερες συσκευές, πιο αποδοτικές, αξιόπιστες, με μικρή κατανάλωση ενέργειας, με μεγαλύτερο χρόνο ζωής και με μικρό κόστος κατασκευής.Συγκεκριμένα στο πρώτο κεφάλαιο της παρούσας διπλωματικής εργασίας, αναφέρθηκαν κάποια βασικά χαρακτηριστικά για την κατανόηση της ασύρματης τεχνολογίας και βασικοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τον σχεδιασμό ενός ασύρματου δικτύου αισθητήρων.Στο δεύτερο κεφάλαιο, αναλύθηκε από τι αποτελείται ένας αισθητήριος κόμβος, τι τεχνολογίες χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση ενέργειας των αισθητήριων κόμβων, βασικές τοπολογίες και πρωτόκολλα δρομολόγησης όπως και σε τι περιβάλλον μπορούν να εγκατασταθούν οι αισθητήριοι κόμβοι.Στο τρίτο κεφάλαιο, αναφέρθηκαν κάποιες βασικές κατηγορίες, όπου μπορούν να ταξινομηθούν οι εκατοντάδες εφαρμογές που μπορεί να έχουν τα ασύρματα δίκτυα αισθητήρων στην καθημερινότητά μας.Στο τέταρτο κεφάλαιο, έγινε η παρουσίαση των συσκευών της Texas Instruments eZ430-RF2500.Στο πέμπτο κεφάλαιο, παρουσιάζεται η εφαρμογή ενός ασύρματου δικτύου αισθητήρων, με την χρήση των συσκευών της Texas Instruments eZ430-RF2500. Σε αυτό το κεφάλαιο αναφέρονται τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν και κάποιες μετρήσεις της κατανάλωσης ισχύος και της ποιότητας ζεύξης των συσκευών σε μια τοπολογία αστέρα.