Βέλτιστη διευθέτηση μηχανών σε γραμμή παραγωγής : - Κύρκου, Σοφία (2005)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η εξοικείωση με τη δομή και λειτουργία των γενετικών αλγορίθμων, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για την βέλτιστη διευθέτηση μηχανών σε μία γραμμή παραγωγής. Παρουσιάζεται παράδειγμα εφαρμογής των γενετικών αλγορίθμων σε πρόβλημα αυτού του είδους με ταυτόχρονη επίλυση των επιπλοκών που προκύπτουν κατά την εξαγωγή των αποτελεσμάτων και διεξοδική αξιολόγηση τους.