Πολιτισμική διαχείριση και περιφερειακή ανάπτυξη : - Μπιτσάνη, Ευγενία Π. (Διόνικος, 2006)
Το παρόν βιβλίο είναι σχεδιασμένο για να ικανοποιήσει κατ' αρχήν τις ανάγκες διδασκαλίας των φοιτητών που ενδιαφέρονται για την πολιτική επί του πολιτισμού. Συνδυάζει το θεωρητικό πλαίσιο με την πρακτική εμπειρία, όπως προκύπτει από την εφαρμογή πολιτιστικών πολιτικών σε άλλες χώρες, στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Παράλληλα, δίνει απαντήσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολιτικοί (βουλευτές, δήμαρχοι), οι τεχνοκράτες σχεδιαστές πολιτικής και οι υπεύθυνοι των τοπικών κοινωνιών ή των πολιτισμικών οργανισμών. Είναι βέβαιο ότι όσοι ενδιαφέρονται και ασχολούνται με την πολιτιστική πολιτική, την περιφερειακή ανάπτυξη και τις πόλεις, θα βρουν σε αυτό το βιβλίο ένα πρώτης τάξεως βοήθημα για το δύσκολο έργο τους.