Προσεγγίσεις και τεχνικές για την ψηφιακή μοντελοποίηση φωτορεαλιστικών μαλλιών : - Μαλέα, Αναστασία (2013)
Η ρεαλιστική μοντελοποίηση μαλλιών, αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα στον τομέα των τρισδιάστατων ψηφιακών γραφικών, κυρίως λόγω της πολύπλοκης φύσης τους. Μέσα από την συγγραφή της διπλωματικής αυτής εργασίας γίνεται αρχικά μια προσπάθεια καταγραφής και μελέτης των σημαντικότερων ερευνητικών προσεγγίσεων που έχουν αναπτυχθεί για το στυλιζάρισμα, την προσωμοίωση της κίνησης και την απόδοση οπτικών χαρακτηριστικών, με σκοπό την δημιουργία φωτορεαλιστικών ανθρωπίνων μοντέλων μαλλιών, ενώ παράλληλα επιχειρείται η κατηγοριοποίηση αυτών με βάση τους στόχους και τις απαιτήσεις της εκάστοτε εφαρμογής. Στα πλαίσια καλύτερης κατανόησης της λειτουργίας των τεχνικών αυτών, παρουσιάζεται η εφαρμογή του μεθοδολογικού πλαισίου μέσα από την υλοποίηση δύο παραδειγμάτων, με την χρήση προγραμμάτων τρισδιάστατης σχεδίασης.