Σχεδίαση ευέλικτου συστήματος υποστήριξης της εργασίας με φορητό Η - Παπαγεωργίου, Άλκηστη (2014)
Οι νέοι χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση το φορητό Η/Υ, για να εργαστούν και να ψυχαγωγηθούν μέσα στο σπίτι. Τα βασικά χαρακτηριστικά που περιγράφουν τον προβληματικό χώρο, που διερευνά η εργασία, είναι η ευελιξια, η κινητικότητα, η οικονομική κρίση, η έλλειψη χώρου, η ανάγκη για μια πιο βιώσιμη κοινωνία και η ανάγκη για ενίσχυση του ελληνικού σχεδιασμού. Σε αυτά τα πλαίσια θα σχεδιαστεί σταθμός εργασίας φορητού υπολογιστή που θα παρέχει ευελιξία και άνεση στον χρήστη, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικα και τα προβλήματα, που θα εντοπιστούν μέσα από βιβλιογραφική και πρωτότυπη έρευνα (επιτότια παρατήρηση, φωτογραφίες, ερωτηματολόγια, συνεντεύξεις). Απώτερος σκοπός της παρούσας διπλωματικής είναι ο σχεδιασμός τριών σχεδιαστικών προτάσεων (concepts) που θα ικανοποιούν κατά το βέλτιστο τις βασικές σχεδιαστικές προδιαγραφές. Τέλος, οι προτάσεις θα αξιολογηθούν βάσει προδιαγραφών και ρεαλιστικών πρωτοτύπων και θα προταθούν τρόποι εξέλιξης μίας τελικής σχεδιαστικής πρότασης.