Ανάλυση και βελτιστοποίηση συνδέσεων σε ξύλινες κατασκευές μικρής κλίμακας : - Κιάρα, Μαργαρίτα (2011)
Η εργασία αυτή έχει σκοπό να μελετήσει τις τυπικές μηχανικές συνδέσεις που χρησιμοποιούνται σε ξύλινες κατασκευές μικρής κλίμακας. Η μηχανική συμπεριφορά των συνδέσεων μελετάται χρησιμοποιώντας τη μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων καθώς και πειράματα κάμψης. Τα παραμετρικά μοντέλα πεπερασμένων στοιχείων χρησιμοποιούνται για την βελτιστοποίηση των συνδέσεων βάσει γεωμετρικών σχεδιαστικών παραμέτρων.