Χρήσεις των φυσικών σύνθετων υλικών στη βιομηχανία : - Διαμαντίδου, Χριστιάνα (2014)
Τα φυσικά ενισχυμένα σύνθετα υλικά είναι ένας αναδυόμενος τομέας στην επιστήμη των πολυμερών. Τα φιλικά προς το περιβάλλον βιοσύνθετα έχουν τη δυνατότητα να είναι το νέο υλικό του 21ου αιώνα και μία μερική λύση σε πολλά παγκόσμια περιβαλλοντικά προβλήματα. Οι φυσικές ίνες, που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή των βιοσύνθετων υλικών προέρχονται από προϊόντα, τα οποία παράγει η φύση και είναι χαμηλού κόστους με χαμηλή πυκνότητα και υψηλές φυσικές και μηχανικές ιδιότητες. Η μήτρα είναι ένα βιοδιασπώμενο πολυμερές που επιτρέπει στο σύνθετο να είναι βιοδιασπώμενο και φιλικό προς το περιβάλλον. Η συγκεκριμένη διπλωματική εργασία κάνει μια βιβλιογραφική ανασκόπηση των φυσικών σύνθετων υλικών και των εφαρμογών τους, δίνοντας έμφαση στον τομέα της βιομηχανίας.