Ανάλυση του branding της Mercedes-Benz με στόχο της εφαρμογή στο σχεδιασμό ηλεκτρικού ποδηλάτου : - Λαμπρόπουλος, Ιωάννης (2014)
Η εργασία χωρίζεται σε δύο βασικά μέρη. Το πρώτο μέρος αφορά στην ανάλυση του branding της Mecedes-Benz, ενώ το δεύτερο παρουσιάζει σχεδιαστική πρόταση σύμφωνη με τα στοιχεία του πρώτου μέρους. Στο πρώτο μέρος της εργασίας γίνεται συλλογή και ανάλυση των στοιείων που αποτελούν τη μάρκα της Mercedes-Benz καθώς και του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιούνται στην επικοινωνία της με το κοινό. Λόγω του μεγάλου "μεγέθους" της μάρκας, γίνεται προσεκτικός διαχωρισμός και παρουσίαση των δεδομένων, που είναι χρήσιμα στην παρούσα εργασία. Επίσης, γίνεται ανάλυση των ανταγωνιστών της μάρκας και της αγοράς στον τομέα του ηλεκτρικού ποδηλάτου. Στο τέλος του πρώτου μέρους παρουσιάζεται η στρατηγική πρόταση που στηρίζεται στη μελέτη και αξιολόγηση των δεδομένων, τα οποία συλλέχθηκαν στο πρώτο μέρος της εργασίας. Η στρατηγική πρόταση αποτελεί τη βάση ανάπτυξης σχεδιαστικής πρότασης, η οποία αναλύεται στο δεύτερο μέρος της εργασίας.