Εφαρμογή διαδραστικού ηλεκτρονικού εγχειριδίου : - Τασούδης, Σταύρος (2013)
Το αντικείμενο μελέτης αυτής της διπλωματικής εργασίας αποτελεί την εισαγωγή νέων πρωτοποριακών τεχνικών μάθησης στην ανώτατη εκπαίδευση όπως αυτή του ηλεκτρονικού εγχειριδίου. Συγκεκριμένα αυτό που μας προβληματίζει στην παρακάτω έρευνα είναι η ανάγκη δημιουργίας μιας παιδαγωγικής εμπειρίας αντίστοιχης των αναγκών της εποχής και των σπουδαστών που μορφώνονται σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η αλλαγή του εκπαιδευτικού παραδείγματος προς ένα σύγχρονο μοντέλο είναι ανάγκη τώρα που οι απαιτήσεις των σπουδαστών αλλάζουν και επηρεάζονται τόσο από τις κοινωνικές όσο και τις τεχνολογικές εξελίξεις. Το ίδιο το διαδραστικό ηλεκτρονικό εγχειρίδιο αποτελεί την πλατφόρμα αυτής της αλλαγής και η προτεινόμενη εμπειρία που αποτελείται από έναν συνδυασμό τεχνολογικών λύσεων και δραστηριοτήτων κρίνεται ικανή να αλλάξει το παράδειγμα. Στη συνέχεια η παραπάνω πρόταση αξιολογείται από σπουδαστές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο πλαίσιο μιας σύνθετης παιδαγωγικής στρατηγικής. Η πρωτότυπη αυτή εμπειρία αξιολογείται βάση επιλεγμένων κριτηρίων που αναδεικνύουν την αντιληπτή χρησιμότητα, ευκολία, απόλαυση και συμβατότητα. Σκοπός είναι μέσω της παραπάνω εμπειρίας και των δραστηριοτήτων της να αλλάξουμε παιδαγωγικά τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον σπουδαστή η τριτοβάθμια εκπαίδευση σε μια εμπειρία πιο ενεργητική, συνεργατική, συν-δημιουργική και τέλος μαθητό-κεντρική.