2046 - Wong, Kar-wai, 1958-; Wong, Kar-wai, 1958-; Leung, Tony Chiu Wai, 1962-; Zhang, Ziyi, 1979-; Gong, Li, 1965-; Wang, Fei, 1969- (Prooptiki [Εταιρεία διανομής], 2004)
Ο δημοσιογράφος Chow Mo Wan γράφει ένα μυθιστόρημα για το μέλλον με τίτλο 2046. Σύμφωνα με αυτό, ένα μυστήριο τρένο φεύγει για το έτος 2046 με τακτά δρομολόγια. Όλοι οι επιβάτες του έχουν τον ίδιο σκοπό: να ανακτήσουν τις χαμένες τους αναμνήσεις. Λέγεται ότι το 2046 τίποτα δεν άλλαξε. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι συμβαίνει γιατί κανένας δεν επέστρεψε ποτέ. Εκτός από έναν που πήγε και επέλεξε να φύγει...