Σχεδίαση διαδραστικού συστήματος πληροφόρησης εκθεμάτων του Βιομηχανικού Μουσείου Ερμούπολης : - Τσούνη, Δανάη (2014)
Η παρούσα διπλωματική αφορά το σχεδιασμό ενός πολυαπτικού συστήματος για το χώρο του μουσείου. Το περιεχόμενο του συστήματος είναι ενημερωτικό, καθώς θα παρουσιάζει εκθέματα κατηγοριοποιημένα και συνοδευόμενα από πληροφοριακό υλικό σε διάφορες μορφές (εικόνα, ήχος, βίντεο ή συνδυασμών αυτών). Στόχος του συστήματος είναι η ενίσχυση της εμπειρίας του επισκέπτη στο μουσείο, η δυνατότητα οργάνωσης της επίσκεψης ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες καθώς και η δημιουργία μιας περισσότερο ενιαίας εικόνας για το περιεχόμενο του μουσείου. Πρόκειται για ένα σύστημα που θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε ποικίλους μουσειακούς χώρους, στη συγκεκριμένη περίπτωση μελετάται για το Βιομηχανικό Μουσείο της Ερμούπολης.