Kingdom of heaven - Scott, Ridley; Bloom, Orlando, 1977- (Odeon [Εταιρεία διανομής], 2006)
Ο Βάλιαντ, ο νόθος γιος ενός ευγενή, από σιδεράς χρίζεται ιππότης και αναλαμβάνει τη διοίκηση μιας κομητείας στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ, την οποία διοικεί δίκαια για όλους τους υπηκόους του αναξαρτήτως θρησκεύματος. Όταν ο Σαλαντίν πολιορκεί την Ιερουσαλήμ ηγείται της άμυνας της πόλης, αλλά η υπεροχή των Μουσουλμάνων είναι συντριπτική.