The Ainu bear ceremony - Munro, Neil Gordon 1863-1942 (The Royal Anthropological Institute, 1931)
Στο ντοκυμαντέρ αυτό παρουσιάζεται η πιο σημαντική τελετουργία των Ainu στην βόρια Ιαπωνία. Επίσης παρουσιάζονται όψεις από την καθημερινή ζωή των Ainu την δεκαετία του 1930: σπίτια, βάρκες, πλούσια διακοσμημένα ξίφη, θρησκευτικά χειροτεχνήματα και περίταχνα επιχείλια τατού των γηραιότερων γυναικών. Μια σπάνια ανθρωπολογική καταγραφή, με αυθεντική μουσική