Μια εισαγωγή στις αφινικές πολλαπλότητες και την τοπολογία Zariski : - Ξενιτίδης, Κλεάνθης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Μαθηματικών, 2007)
Το αντικείμενο της εργασίας είναι η αλγεβρική γεωμετρία. Αναπτύσονται κάποιες αντιστοιχίες ανάμεσα στις αφινικές πολλαπλότητες (γεωμετρική ένοια) και τα ιδεώδη (αλγεβρική έννοια).