Sophia and her people - Λοίζος, Πέτρος, 1937- (The Royal Anthropological Institute, 1985)
Η Σοφία και η οικογένειά της έχασαν το σπίτι τους στο χωριό το 1975, όταν η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο. Η ταινία, που κυρίως τραβήχθηκε στην Νικοσία το 1983, δείχνει την ανάγκη των μεταναστών για οικονομική ανάκαμψη και αυτό στην συγκεκριμένη περίπτωση έγινε με την βοήθεια ενός φούρνου