The Shilluk of Southern Sudan - Curling, Chris; Howell, Paul (Paul D.); Kunijwok, Walter; Singer, Andre (Disappearing world, 1973)
Αυτή η ταινία ακολουθεί την πομπή των ιερέων καθώς κουβαλούν το ομοίωμα του Nyikang, 16ος αιώνας ιδρυτής της δυναστείας Shilluk, και του γιού Dak σ'ένα προσκύνημα προς τον Νείλο, αναβιώνοντας την προσπάθεια της κατάκτησης του Βορρά, αιχμαλωτίζοντας τον Reth και ενθρονίζόντας τον Nyikang. Το ταξίδι είναι κομμάτι της πνευματικής αναγέννησης για τους Shilluk, καθώς αναγεννάτε η πολιτική ομόνοια αναβεβαιώνοντας την κοινωνική τάξη