Διαχείριση ποιότητας κατά τη σχεδίαση και ανάπτυξη προϊόντων - Νιάρη, Παρασκευή (2006)
Συγκεκριμενοποίηση της διαχείρισης της ποιότητας κατά τη σχεδίαση και ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών. Γίνεται μια διαχειρισιακή προσέγγιση με απώτερο στόχο την αλλαγή της παραδοσιακής νοοτροπίας διαχείρισης της ποιότητας σε μια νέα φιλοσοφία που θα βοηθήσει τη σχεδίαση και το σχεδιασμό να εκτελούνται ποιοτικά. Γίνεται μια συσχέτιση της έννοιας της ποιότητας με την έννοια της σχεδίασης και πως αυτά τα δύο τελικά αλληλοεξαρτώνται. Η παρουσίαση προτύπων ποιότητας και η εφαρμογή τους σε μία επιχείρηση επιτυγχάνει τον παραπάνω στόχο. Η ανάλυση επίσης βασικών εννοιών όπως ο έλεγχος, η βελτίωση ποιότητας και η διοίκησή της επικεντρώνεται στη σχεδίαση και ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών.