War of the gods - Moser, Brian 1935-; Silverwood-Cope, Peter L. (Peter Lachlan) 1945-1989; Hugh-Jones, Stephen 1945-; Hugh-Jones, Christine 1943- (Disappearing world, 1971)
Η ταινία αντιπαραβάλλει την θρησκευτική πίστη με τον τρόπο ζωής των ινδιάνων, έτσι όπως παρουσιάζονται από τους ανθρωπολόγους που δούλεψαν και έζησαν μαζί τους, και από αυτούς των Προτεσταντικών και των Καθολικών ιεραποστόλων.