Ο πιστωτικός κίνδυνος και το μοντέλο credit risk plus : - Χατζηγεωργίου, Μαριγώ (2014)
Στην παρούσα εργασία επιχειρείται μια σφαιρική προσέγγιση στις έννοιες και τεχνικές διαχείρισης του πιστωτικού κινδύνου. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζονται η δομή και οι λειτουργίες του χρηματοπιστωτικού συστήματος, καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας των πιστωτικών ιδρυμάτων. Επίσης, παρουσιάζονται τα πιο διαδεδομένα υποδείγματα μέτρησης πιστωτικού κινδύνου, τόσο σε επίπεδο μεμονωμένων πιστούχων, όσο και σε επίπεδο χαρτοφυλακίου. Τέλος, παρουσιάζεται το μοντέλο Credit risk plus της εταιρείας Credit Suisse First Boston, το οποίο είναι ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό μοντέλο εκτίμησης πιστωτικού κινδύνου χαρτοφυλακίων.