Αριθμητική επίλυση μερικών διαφορικών εξισώσεων παραβολικού και υπερβολικού τύπου με μεθόδους πεπερασμένων διαφορών : - Μπεσλεμές, Γιάννης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Μαθηματικών, 2007)
Αριθμητική επίλυση μερικών διαφορικών εξισώσεων παραβολικού και υπερβολικού τύπου με μεθόδους πεπερασμένων διαφορών. Παραθέτουμε τρόπους κατασκευής μεθόδων πεπερασμένων διαφορών που χρησιμοποιούμε ώστε να επίλυσουμε αριθμητικά προβλήματα αρχικών συνοριακών τιμών. Όλα τα απαραίτητα θεωρήματα, προτάσεις, ορισμούς πού χρησιμοποιούμε για την θεωρητική μελέτη των μεθόδων πεπερασμένων διαφορών και τα προγράμματα μαζί με τα αποτελέσματα που προέκυψαν κατά την εκτελεσή τους για διαφόρα παραδείγματα.