Αλέξανδρος - Stone, Oliver; Stone, Oliver; Kyle, Christopher; Kalogridis, Laeta; Farrell, Colin, 1976-; Jolie, Angelina, 1975-; Kilmer, Val 1959-; Hopkins, Anthony, 1937- (Home theater gold, 2004)
Ο Μέγας Αλέξανδρος, κορυφαίος στρατηλάτης, ξεκίνησε από τη Μακεδονία για να οδηγήσει τις στρατιές του σε ολόκληρο τον τότε κόσμο. Η ταινία "φωτίζει" και γεγονότα της ζωής του Αλέξανδρου, όπως τις σχέσεις με τη μητέρα του Ολυμπιάδα, τον πατέρα του, Φίλιππο, τη σύζυγό του, Ρωξάνη, τον έμπιστο στρατηγό του, Πτολεμαίο, και την φιλία του με τον Ηφαιστιώνα.