Ηλεκτρονικοί οδηγοί (e-wizards) : - Σιφινός, Φίλιππος (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, 2003)
Η προτεινόμενη πτυχιακή εργασία έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη web-enabledΥπηρεσίας που θα διευκολύνει μία κοινότητα χρηστών του Internet στην συνεργασία της.Συγκεκριμένα θα πρέπει να αναπτυχθεί μια web-enabled υπηρεσία για την δημιουργία και ανάγνωση ηλεκτρονικών οδηγών (e-wizards).Η βασική περίπτωση (base case) είναι η εξής :Κατά την έναρξη κάθε ακαδημαϊκού έτους, οι νέοι φοιτητές πρέπει να κάνουν κάποιες διαδικασίες για την εγγραφή τους στο Τμήμα, την έκδοση φοιτητικής ταυτότητας και βιβλιαρίου υγειονομικής περίθαλψης και διάφορες άλλες παροχές φοιτητικής μέριμνας.Οι διαδικασίες αυτές ενδέχεται να είναι αρκετά πολύπλοκες, και οι νέοι φοιτητές δεν τις γνωρίζουν. Επίσης , ενδέχεται τη συνολική γνώση για όλες τις διαδικασίες να μην την έχει ένας μόνο διοικητικός υπάλληλος αλλά πολλοί με τους οποίους οι νέοι φοιτητές θα πρέπει να έρθουν σε επαφή.Για την καθοδήγηση των νέων φοιτητών δημιουργείται ένας ηλεκτρονικός οδηγός διαδικασιών, από τον οποίο μπορούν να βλέπουν τα βήματα κάθε διαδικασίας καθώς και τις απαιτούμενες ενέργειες προετοιμασίας τους (συλλογή πιστοποιητικών κ.λπ.)Ο οδηγός αυτός δημιουργείται με συνεργασία όλων όσων έχουν την γνώση των διαδικασιών και ένας νέος φοιτητής μπορεί να διαβάσει τον οδηγό στο σύνολό του ή να εντοπίσει το θέμα που τον ενδιαφέρει.