Amen. - Γαβράς, Κώστας; Tukur, Ulrich, 1957-; Kassovitz, Mathieu, 1967- (Prooptiki [Εταιρεία διανομής], 2002)
Δύο συστήματα: η ναζιστική μηχανή-το Βατικανό και η Συμμαχική διπλωματία. Και δύο άνδρες να αντιμάχονται τα συστήματα από μέσα. Από τη μια μεριά, ο Κουρτ Γκερστάιν, χημικός και αξιωματικός των Ες Ες. Προμηθεύει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης με το φονικό Zyclon B, ενώ ταυτόχρονα καταγγέλλει τα εγκλήματα, ρισκάροντας την ασφάλειά του και αυτή της οικογένειάς του. Από την άλλη, ο Ρικάρντο, ένας νεαρός Ιησουίτης, που ενσαρκώνει όλους τους κληρικούς που είχαν το σθένος να αντιταχθούν στην αγριότητα, πληρώνοντας συχνά το θάρρος τους με τη ζωή τους.