Monterey Jazz Festival 1975 - Lands, Victor G. (Storyville Films, 2003)
Το Monterey Jazz Festival καθιερώθηκε το 1958 από τον Jimmy Lyons που διοργάνωσε ανάλογες μουσικές εκδηλώσεις και είχε συγκεντρώσει κατά καιρούς μεγάλα ονόματα της τζάζ στην ειδυλλιακή αυτή τοποθεσία. Απέναντι από αυτό το υπέροχο παραθαλάσσιο σκηνικό της Βόρειας Καλιφόρνιας, μπορεί κανείς να περάσει ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο ακούγοντας μερικά από τα ιερά τέρατα της μουσικής. Το 1975 δεν αποτελούσε εξαίρεση. Δεδομένου ότι πάντα έδιναν έμφαση στην ποικιλία, το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι η ζωντανή απόδειξη του ιδιαίτερου κλίματος εκείνης της χρονιάς. Σε αυτό το DVD παρουσιάζονται καλλιτέχνες που εμπνεύστηκαν τόσο από μια παρέα εξαίρετων μουσικών όσο και από το ευχάριστο περιβάλλον.