Εφαρμογή των βάσεων Grobner στα συστήματα GPS : - Πανάγου, Θοδωρής (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Μαθηματικών, 2006)
Σκοπός της εργασίας αυτής είναι να επιλυθούν προβλήματα της Γεωδαισίας με τη χρήση των Βάσεων Grobner (και όχι με τις μεθόδους ελαχίστων τετραγώνων ). Γίνεται επισκόπηση της θεωρίας της Γεωδαισίας καθώς και του συστήματος GPS. Επίσης γίνεται αναφορά στην αλγεβρική θεωρία και τα υπολογιστικά εργαλεία της εργαλεία.