Ηλιακές καταιγίδες - Anderson-Martin, Malvina; Anderson-Martin, Malvina (National Geographic Television, Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, 2000)
Για αιώνες ο ήλιος φαινόταν το πιο σταθερό πυράνιο σώμα. Οι επιστήμονες, όμως, ανακαλύπτουν ότι το άστρο μας είναι βίαιο και απρόβλεπτο. Στην πραγματικότητα, ο Ήλιος είναι ικανός να σκορπίσει τον όλεθρο στη Γη. Οι ηλιακές καταιγίδες μπορούν να χτυπήσουν τον πλανήτη μας με δύναμη τέτοια, που να επιφέρει βλάβες ή να καταστρέψει σημαντικά δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και ηλεκτρονικά συστήματα. Κατά μία ειρωνική σύμπτωση, η συνεχώς αναπτυσσόμενη τεχνολογία μας δίνει την εντύπωση ότι δεν εξαρτιόμαστε πλέον από τους ρυθμούς των ουράνιων σωμάτων. Κι όμως, είμαστε περισσότερο ευάλωτοι από ποτέ στα ξεσπάσματα του Ηλίου.