Παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τις επιχειρήσεις : - Αβδελά, Εσθήρ (2012)
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η ανάλυση τεχνολογικού επιπέδου και κανονιστικού πλαισίου στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή με στόχο την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών στις επιχειρήσεις. Για τη μελέτη αυτή, χρειάστηκε να γίνει επισκόπηση των Ευρωπαϊκών έργων που έχουν στόχο την επίτευξη της διαλειτουργικότητας των επιχειρήσεων, να παρακολουθηθεί από κοντά η λειτουργία των επιχειρήσεων, να ελεγχθεί ποιες τεχνολογίες είναι διαθέσιμες και να διερευνηθεί το υποκείμενο κανονιστικό πλαίσιο. Από την έρευνα αυτή προκύπτει πως η δημιουργία μίας πλατφόρμας συνεργασίας με υπηρεσίες στοχευμένες στις ανάγκες των επιχειρήσεων θα ήταν εφικτό να δημιουργηθεί με τις υπάρχουσες τεχνολογίες και θα ήταν συμβιβασμένη στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.