The gold rush - Hale, Georgia d. 1985; Chaplin, Charlie, 1889-1977; Chaplin, Charlie, 1889-1977; Chaplin, Charlie, 1889-1977; Chaplin, Charlie, 1889-1977 (Chaplin collection, 2003)
Ο μικρός αλήτης του Chaplin ψάχνει για χρυσό στο Yukon. Ο μικρός αλήτης κάνει τις τραγικές καταστάσεις κωμωδία. Τρώει ένα βρασμένο παπούτσι για το γεύμα των Ευχαριστιών, γλυστράει σε ένα σπίτι που κρέμεται στην άκρη του γκρεμού και αντιμετωπίζει όλους τους κινδύνους με κουράγιο και αντοχή.