Από σώμα σε σώμα - Rubin, John; Rubin, John (National Geographic Television, Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, 2000)
Για τα ανθρώπινα όντα οι αλλαγές είναι συνυφασμένες με τη ζωή τους, από τη στιγμή της σύλληψης, στη διάρκεια της ενηλικίωσης, μέχρι και το θάνατο. Σε μερικά είδη, όμως, οι αλλαγές είναι ριζικές. Οι γυρίνοι γίνονται βάτραχοι. Οι κάμπιες, πεταλούδες. Το να αποκτάς τη δυνατότητα να πετάς ή να πηδάς μακριά από τους θηρευτές είναι σαφώς ένα πλεονέκτημα σε σχέση με την προηγούμενη "πεζή" ζωή σου. Από τις σαλαμάνδρες με τις θαυμαστές ικανότητες αναγέννησης των κομμένων μελών μέχρι τα ψάρια Haplochromis burtoni που εμφανίζουν σημάδια αλλαγής φύλλου, αυτή η ταινία εξερευνά τις εντυπωσιακές ικανότητες μερικών πλασμάτων να προσαρμόζονται τέλεια στο περιβάλλον τους μέσα από απίστευτες αλλαγές στο σώμα τους.