Kikujiro - Bito Takeshi; Bito Takeshi; Sekiguchi, Yusuke (Prooptiki [Εταιρεία διανομής], 1999)
Άλλο ένα καλοκαίρι πλήξης έρχεται για τον μικρό Μασάο. Με μια διεύθυνση και μια φωτογραφία στο χέρι, το εννιάχρονο αγόρι αποφασίζει πως ήρθε η ώρα να αναζητήσει τη μητέρα του που δεν έχει γνωρίσει ποτέ. Ο σύζυγος μιας γειτόνισσας υποχρεώνεται να συνοδεύσει τον Μασάο σ'αυτό το ταξίδι. Ανεύθυνος, παράτολμος, φωνακλάς και πάντοτε σε αναζήτηση του εύκολου χρήματος, ο Κικουτζίρο θα γίνει αιτία να μπλέξουν σε μια σειρά από περιπέτειες, αστείες εκπλήξεις και εκκεντρικές συναντήσεις.