Η πεντάμορφη και τα τέρατα (National Geographic Television, Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, 1996)
Λεοπάρδαλη και φακόχοιρος: Ζούν διαφορετικές ζωές, όμως η μοίρα τους στην αφρικανική σαβάνα συγκλίνει. Το ένα ζώο θηρευτής, το άλλο θήραμα. Μια συγκινητική ιστορία που παρουσιάζει τις ζωές αυτών των δύο τόσο διαφορετικών ζώων: της λεοπάρδαλης, που είναι ίσως το πιο άγριο από τα μεγάλα αιλουροειδή, και του αλλόκοτου γείτονά της, του φακόχοιρου. Η κάμερα καταγράφει τους "παράλληλους βίους" τους, το ζευγάρωμα, τη γέννηση και την ενηλικίωση των μικρών τους. Ποιό θα μάθει να επιβιώνει; Ποιό θα συνεχίσει να υπάρχει το επόμενο πρωί; Από την ιστορία μας δεν λείπουν φυσικά οι πανάσχημες ύαινες και τα άγρια λιοντάρια, τα πανέμορφα ιμπάλα, ακόμα και οι γρήγοροι λαγοί. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά τοπία της ηπείρου αποτελεί το σκηνικό όπου πρωταγωνιστεί η Πεντάμορφη και τα Τέρατα.