Πληροφοριακή ιδιωτικότητα : - Καρανικόλα, Χριστίνα (2013)
H πληροφοριακή ιδιωτικότητα (online privacy) των χρηστών του Διαδικτύου, η καταγραφή και ομαδοποίηση των απειλών της πληροφοριακής ιδιωτικότητας των χρηστών ανά τομέα διαδικτυακής δραστηριοποίησης και η συσχέτισή τους με τις ανάλογες τεχνολογίες ενίσχυσης της ιδιωτικότητας (PETs) αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των πρόσφατων τεχνολογικών εξελίξεων των κινητών υπηρεσιών και της ευρυζωνικότητας. Οι χρήστες του διαδικτύου είναι πλέον ενήμεροι για το τι συμβαίνει στον πλανήτη, προμηθεύονται αγαθά και υπηρεσίες διια την διεκδίκηση δικαιωμάτων ιδιωτικότητας.