Clockwork orange - Kubrick, Stanley; Kubrick, Stanley; Kubrick, Stanley; McDowell, Malcolm, 1943-; Magee, Patrick; Corri, Adrienne; Karlin, Miriam (Warner Bros. Entertainment, 2005)
Ο δαιμονικός αρχηγός συμμορίας Άλεξ, επιδίδεται μαζί με τους ακόλουθους του σε ένα ξεφάντωμα ληστείας, βιασμού και φόνου. Είναι όμως ένα αγόρι που του αρέσει και η ενάτη του Μπετόβεν. Τότε βρίσκεται ξαφνικά πειραματόζωο σε ένα κυβερνητικό πείραμα, σχεδιασμένο να βγάλει την βία από τους δρόμους και να την βάλει στην υπηρεσία της κυβέρνησης.